esmaspäev, 30. november 2015

Esmaspäev, 26.oktoober 2015


Täna oli spordipäev, aga enne seda toimusid tunnid. Hommikul kirjutasime kolm tundi jutti blogi. Toreda üllatusena saabus meie juurde direktor Ülle Luisk. Ta oli sõitnud neli tundi Peterburist ja jõudis meie juurde kella kümneks (kell kuus juba väljasõit, uhh).



Kes sai mahti blogi juurest eemale minna, külastas tunde. Annemai ja Marie võtsid osa kolmanda klassi loodusõpetusest ja kirjandusloost. Viimases oli teemaks Puškini luule. Šerelin sai aga võimaluse esimest korda saksa keele tunnis ja bioloogias olla.

Pärast tunde viis buss 9.-11. klassi õpilased kaarhalli, mis asus täitsa metsa sees. Kuna Jammi koolil oma võimlat pole, käivad õpilased kehalises kasvatuses seal. Külm oli. Gaasi pole, sest raha sai otsa. Samas motiveeris külm spordibaas end kiiremini liigutama, ja andis võistlustel ehk paremaid tulemusi.

Jammi kooli spordipäev erines hoopis meie enda põhikooli kogemustest. Õpilased jagati klasside kaupa kolme võistkonda. Algasid teatevõistlused. Harjutused olid põnevad ja sobiksid hästi ka rebastepäeva teatejooksudeks. Siinkohal väike ülevaade harjutustest. NB! Tulevased abituriendid, siin on teile soovituslik lugemisvara.

Soojenduseks kümme kükki, käed ees (ras, dva, tri, tšetõre)
1. Võrkpall käes, jooks ümber mati ja tagasi võistkonna juurde.
2. Võimlemispulgaga võrkpalli enda ees ajamine ümber mati ja tagasi (sarnasus saalihokiga)
3. Võimlemispulgast üle astumine ja pärast ilma pulka lahti laskmata üle pea ette toomine.
4. Ühes käes pinksireket, mille peal tennisepall tasakaalus ja samal ajal jalaga korvpalli löömine.
5. Jooks korvpalli põrgatades, kusjuures ühel hetkel astud pingile ja jooksed seal, põrgatades palli edasi.
6. Korvpalli püüdmine õhust maha istudes ja püsti tõustes
7. Korvpalliga jooks matini (mati taga seisis kaaslane), kellele visatakse jalgade vahelt korvpall. Nagu teeks pooleldi kukerpalli.
8. Ühes käes võrkpall ja teises korvpall. Käed mõlemale küljele välja sirutatud. Mati juures pallide maha laskmine ja uuesti kahe käega nende püüdmine. Jooks tagasi.
9. Jooks jooneni, käes pall (distants 30m). Vise selja tagant ette, püüe. Põrgatades tagasi võistkonna juurde.
10. Poiss ja tüdruk on selgadega vastamisi, nende vahel on korvpall. Koos liigutakse, külg ees, galopeerides matini ja samamoodi tagasi.

Pärast rivistati kõik üles, loeti kokku punktid. Võitjad aga jälgisid, et kaotajad ikka kätekõverdusi teeksid. Kojusõit.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar