esmaspäev, 30. november 2015

Kolmapäev, 28.oktoober 2015


Päev algas kurvalt. Kooli jõudes sai valatud juba esimesi pisaraid. 

Kes tahtis, käis veel viimastes tavatundides, kuid meile oli ka organiseeritud vene kirjandust tutvustav tund. Õpetaja rääkis väga aeglaselt ja selgelt, et ikka kõik aru saaksid. Siiski tõlkis Jevgenia Pavlovna igaks juhuks teksti ka eesti keelde. Esitleti kuulsamaid kuldse ajastu kirjanikke nagu Puškin, Tolstoi, Dostojevski ja Tšehhov. Samuti toodi välja Nobeli kirjanduspreemia laureaadid: Bunin, Pasternak, Šolohov, Solženitsõn, Brodski.  

Käisime II maailmasõja sõjakabeli avamisel, mis asus koolist 200 m kaugusel ning kohal oli ka televisioon. Tegime viimased tiirud küla peal ja raiskamise oma viimased kopikad poes „Kolosok“ igasuguste maiustuste peale. Tagasi kooli jõudes kuulasime tavapäraselt pikal vahetunnil kõlaritest vene mussi ja einestasime sööklas. 

Pärast söömist „Bõstra Bõstra!!“ – algas tervisepäev, mis sarnanes meie üritusega „Reipalt koolipinki“. Ülesanded jaotati klasside vahel ära ning edu saavutamiseks pidi võimalikult kiiresti 7 tegevuspunkti läbima. Pärast rabelemist kogunesime kõik kooli ette, kus Aleksei ja Anton näitasid meile viimaseid tantsuliigutusi. Meid kutsuti kogu kooli ette ning jagati väikseid kingitusi. „Do vstretši!“ hüüdis meile terve kool kooris ning see oli meile murdepunktiks. 



Jätsime perede ja kooliga hüvasti ning asusime koos oma võõrustajatega piiri poole sõitma. Saime tunda veel viimaseid auklike teid, tegime nalja ja jätsime 5 kuuks hüvasti oma armsate vene sõpradega.





Ületasime piiri edukalt ja seekord kotte läbi ei otsitud. Eestisse jõudsime kell 17. Koduteel saatis meid suur kollane kuu, mis valgustas isegi bussi sisemust.




Ofigenno, potalok, baklažan, eta naša tjema, suss, moja tusa, vassilkovi tšai, tsjornõi kolosok! Need on meie uued siseringi naljad.

DO VSTRETŠI!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar