esmaspäev, 22. aprill 2013

III päev, neljapäev, 18. aprill



Hommikust algas taas koolipäev. Õpilased osalesid erinevates tundides, samuti Valentina Barabanova. Ühe tunni ajal leppisid meie neidu kokku ja harjutasid ka järgmise päeva esinemise laulu. 7.-8. tunni ajal viidi meie grupp koos 9. ja 10. klassidega kehalise kasvatuse tundi, mis toimus koolimajas 5 km kaugusel asuvas spordikeskuses. Sõit toimus siinse tavalise koolibussiga Paz, sõit ise kulges läbi varakevadise imeilusa männimetsa, kus paraku teed olid aga sellises korra(tuse)s, et meie tagareas istuvad tüdrukud hüppasid suuremates aukudest läbisõitmise ajal peaaegu peadpidi lakke. Meile tegi see muidugi üsna nalja, aga ma ei tea, kui naljakas see tavapäraselt on nendele kohalikele lastele, kes vähemalt paar-kolm korda nädalas sinna keskusesse sporditundidesse peavad sõitma.

Spordikeskuseks on suur kilehall, mille ette on hiljem juurde ehitatud väike olme- ja majutushoone. Peale hoone avamist olevat siin toimunud ka üleriigiline talispordi kahevõistluse etapp. Meie neiud vahetasid spordiriided ära juba koolimajas, kohalikud noored vahetasid need spordikeskuses ning kogunesimegi kõik spordihalli. 




Kõigepealt tegid kohaliku karate-klubi noored meile väikese demonstratsioonesinemise, seejärel aga jagasid õpetajad klassid võistkondadesse ja algas teatevõistlus „Lõbusad stardid“. Meie Kerly ja Laura võistlesid 9. klasside, Monika, Helene-Terese ja Anna-Grete aga 10. klasside võistkondade ridades. 



Võistluse ülesanded olid lustlikud, aga samas ka piisavalt füüsilist koormust, vastupidavust ja osavust nõudvad. Võistluse edenedes hasart ja võidukirg aina kasvasid ning kõigil tundus olevat väga lõbus. Meie neiud esinesid igati kõrgel tasemel. 






Kokkuvõttes sai esimese koha üks 10. klassi võistkond, aga nagu siin öeldakse, oli peamine võitja ikka sport. Siis aeti lapsed uuesti kiiresti bussidesse ja sõidutati külla tagasi ning igaüks sai jälle oma kodudesse minna.

Ah jah, koolis oli sel päeval ka natuke segadust, kuna selgus, et hommikul oli helistatud kooli ülerajoonilisest mingist keskusest ja öeldud, et just sel päeval tullakse kooli õpilaste tervist ja kooli meditsiinilist valmisolekut kontrollima. Seetõttu tuli kooli juhtkonnal kiiresti oma päevane tegevus ja ruumid veidi ümber korraldada, et õpilased saaksid kontrollis käidud. Pealelõunal tegeleti ka kooli meditsiinikabineti esitlemisega kontrollidele.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar