esmaspäev, 29. aprill 2013

IX päev, kolmapäev, 24. aprill


Eelviimane reisipäev. Esimesed tunnid saime koolis olla, kuna meid vastuvõttev klass kirjutas hommikul üleriigilist kontrolltööd, aga juba peale kolmandat tundi söödeti meil kõigil kõhud täis ning ees ootas ekskursioon Pihkvasse. Seekord sõitsime juba Pihkva turismibüroost saadetud kõigi mugavustega MB bussiga, kaasas ka meid vastuvõtvad noored ning koolidirektor ja huvialajuht.

Pihkvas võttis meid vastu giid ning üsna jäine tormituul, kuigi taevas oli selge ja päike säras kõrgel. Kõigepealt tegime ringi ajalooliselt kuulsas ja uhkes Pihkva Kremlis, saime aimu nende omaaegsetest hiilgeaegadest, sõjakavalustest, käisime veetše toimumiskohas ja Piirkonna kuulsamas ja suuremas Pihkva Troitski katedraal-kirikus, mis on tõesti väga pühalik ja luksuslik.






Peale Kremlit tegime veel pooleteisetunnise bussiekskursiooni Pihkvas, kus kokku on täna 52 kirikut, mõne juures käisime ka lähemalt vaatamas ajaloolisi objekte. Linna kuulsusrikas ajalugu, kus käisid läbi nimed Aleksander Nevski, kuningas Gustav Adolf, viimane vene imperaator Nikolai II jnejne. Samuti tundub, et nad on väga uhked oma linnas paikneva võimsa dessantväeosa üle.



Peale pisikest kaubanduspeatust asusime aga tagasiteele Jammi, sest ees ootas viimane õhtu külas, kuhu oli planeeritud kooli diskoteek. Tantsuõhtu alguses esitasid kooli solistid 6 poplaulu, seejärel aga tõsteti toolid kõrvale ning algas disko, mille puhuks oli kooli klubist ekstra diskorid tellitud. Disko toimus taas I korruse fuajees, kus oli üles seatud üsna kvaliteetne heli- ja valguspark ning aknad pimendatud. Tantsima hakati üsna kohe ning õhtu edenedes tõusis temperatuur avatud akendest hoolimata üsna kõrgele.



Koolimajas pidasid aga samal ajal korda klassijuhatajad, samuti oli igaks juhuks kohale kutsud kohalik politseikonstaabel Konstantin, kes on ka selle kooli vilistlane. Kuna koolimajas oli kõik rahulik, kogunes osa õpetajaid õpetajate tuppa teed jooma, Konstantin saadeti poodi kookide järele ning õhtu edenes lustliku vestluse käigus väga kiiresti. 


Kell 22 lõppes koolis disko, kaugemad noored saadeti koolibussidega kodu poole, kohalikud aga jalutasid veel tükk aega küla peal. Viimane õhtu ju siiski …

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar