esmaspäev, 22. aprill 2013

IV päev, reede, 19. aprill



Hommikul käisid meie õpilased tundides, meie Valentina Barabanovaga aga käisime vaatamas algklasside majas  III klassi näidistundi, mida külastasid vaatlejad Oudovast. Nimelt osales meie Jammi kooli algklasside õpetaja rajooni parima kooliõpetaja konkursil ja nüüd tuldigi siis tema tundi hindama. Algklasside maja oli küll väike, 4-5 ruumi, aga samuti 4-5 aastat tagasi korralikult remonditud, valge, soe ja puhas. Õpilased olid kõik pidulikult riietunud, meidki nähes juba üsna ehmunud, aga tunnis võtsid nad minu hinnangul end väga kenasti kokku. Tunnis kasutati erinevaid õppemeetodeid (värviliste täpikeste jagamist ülesannete eest, et õpilased ise hiljem teaksid, mis hinde nad võiski saada, luuletustest lõikude lugemisi, mõistatuste äraarvamisi, lilleõie-lehtede kasutamist ülesannete jagamiseks jne), samuti multimeediatahvlit, et õpilastel oleks tunnis võimalikult huvitav. Meile tund küll meeldis, me ei tea paraku, kuidas seda hindavad vaatlejad.





Sel päeval olid lühendatud tunnid ja söögivahetunnid ning peale lõunat kl 12.15 algas koolis õpilaste kontsertkava. Kuna koolil oma saali pole, toimuvad nende ülekoolilised suuremad ürituse II korruse suures fuajees, kuhu olid siis paisutatud pealtvaatajate jaoks toolid ning kujundatud väike lava esinejate jaoks. Tean oma perenaise, kooli huvitegevusega tegeleva Irina Viktorovna käest, et õpilased olid juba mitu nädalat usinasti selleks esinemiseks harjutanud, nüüd siis astuti meie ette. Lisaks meile olid kohal ka vaatlejad, kes pidi kontserdile oma hinnangu andma. 





Saali kogunesid kõik õpilased algklassidest abiturientideni, samuti õpetajad, kohtadega oli hilinejatel üsna kitsas. Kokku kahetunnine kontsertkava kujutas endast Baba-Jagaa 1000-aastast sünnipäeva, kuhu siis külalised toovad kingituseks oma esinemisi. Esinemised olid toredad, lapsed kõik kostüümides, enamuse laulude-tantsude taustaks rõkkas kõlaritest kõva popmuusika. 







Solistid esinesid kõik mikrofonidesse, vaheldusid laulud-tantsunumbrid-teatrietendused. Meiegi neiud kinkisid siis nõiamoorile eestikeelse laulu sõprusest, rahvariietesse riietunud Kerly saatis laulu kitarril. Meie kingitust kuulati saalis hiirvaikselt ja lõpus plaksutati väga kõvasti.


Kontserdi lõppedes oli ka koolipäev ja –nädal läbi. Õhtul käisid meie õpilased koos oma vastuvõtvate noortega ühe spordikeskuse lähedal asuva järve ääres piknikul, kus lõkkel küpsetati vorstikesi, lauldi, õpetati üksteisele kohalikke mänge ja veedeti muidu mõnusalt aega.

Mina ja Valentina Barabanova aga käisime oma peredega veel õhtul Pihkvas, küll kumbki omaette. Nimelt on mõlemas peres tavaks juba aastaid oma lapsi viia kord-kaks nädalas Pihkvasse, et nad saaksid täiendavaid õppetunde. Julia poeg Anton käib kitarrikoolis ja inglise keele tundides, meie perepoeg Daniil aga valmistub saksa keele eratundidega suveks kõrgkooli astumiseks. Kuna Jammi külas kohapeal laiemaid võimalusi täiendõppeks pole, peavadki pered panustama sellesse, mida pakutakse Pihkvas, ning sõidutama oma lapsi sinna. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar