esmaspäev, 29. aprill 2013

VII päev, esmaspäev, 22. aprill



Nädalavahetus möödas, algas taas töine nädal. Meie õpilased külastasid taas erinevaid tunde, kusjuures näiteks vene keel õpetaja oli oma tunni ette valmistanud spetsiaalselt meie õpilaste osalemist arvestades ning õpetati venekeelseid kõnekeelseid väljendeid, nii tavapärast žargooni kui ka veidi karmimaid väljendeid, mida võib tänaval kuulda, aga samuti ka erinevaid lühendeid ja arvutikeelt. Vahepeal käidi suurel vahetunnil koolihoovis ka kohalike noortega jalgpalli mängimas ja Helene-Terese sai päris tugevasti palliga vastu põske, aga õnneks ei läinud midagi katki ja isegi sinikat ei tulnud, kohe saime külma peale panna. Valentina Barabanova käis ka algklasside juures veel metoodilist tundi vaatamas ning oli sellega väga rahul.

Peale kooli said õpilased natuke kodus puhata ning kl 17-ks kogunesime (st Jammi külast sõitsime) naaberküla Partisanskaja keskväljaku äärde. Selles külas ööbivad Jammi kooliõpilaste kodudes ka meie Laura ja Monika. See küla oli kunagi suure ja väga rikka kolhoosi keskus, kuid peale kolhoosi lagunemist on lagunenud ka küla, selle suured hooned ja elanikke jääb järjest vähemaks. 




Küll on aga külas käsitöötuba ning sinna meid õpilastega viidigi. Valentina Grigorjevna Fjodorova on seda käsitöötuba juba aastaid käigus hoidnud, peale seda, kui kohalik suur kolhoosiklubi, mille juhataja ta oli, oma tegevuse lõpetas. Valentina Grigorjevna on kohalike vanaemade käest hoolega õppinud vanu käsitöövõtteid ning püüab neid nüüd ka noorematele edasi anda.




Meie noortele tutvustati nii ketramist, paelade kudumist, lõime loomist kui kangastelgedel kudumist. Kõigil oli huvitav.






Peale seda näidati meile maja ees, kuidas puupilbastega köetakse samovari ning seejärel istusid kõik teelauda, kus pakuti ka pirukaid. 




Peale seda saime veidi ka küla peal ringi jalutada ja sellega tutvuda ning õhtuks jõudsid noored jälle igaüks oma koju.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar