neljapäev, 8. mai 2014

10. päev, neljapäev, 24. aprill 2014

Meie jaoks oli ette valmistatud ka laulutund. Räägiti vene rahvalauludest ja pillidest.  Õppisime laulma ja pillidel mängima  üht väga tuntud laulu „Kasekest“.

Klassijuhataja tunnis võrdlesime  noorte eelistusi elukutse valikul ja edasiõppimise võimalusi.

Enne õhtust diskot kõlas ilus kontsert. 39 tudengit (52-st) Pihkva Ülikooli koorist rõõmustasid kuulajaid nii tõsiste kui lustakate lauludega vene, ladina ja itaalia keeles. Muide kooril on sidemeid Tartu Ülikooli kooriga ja koorijuht tundis huvi Viljandi Kultuuriakadeemia vastu.

Õhtul sai koolipere tantsida Pihkvast tulnud DJ  muusika järgi.  

                                                           ***
Käisime järgmistes tundides: vene keel, ajalugu ja maailmakunstid. Võrreldes esimeste päevadega saame aru palju rohkem ja tunneme, et oleme pädevamad vene keeles. Õpetajad on maininud, et nende kooli sisekord on muutunud. Nad püüavad käituda viisakamalt ja on usinad meid teretama.

Käisime esimese klassiga koos laulmas. Nad esitasid meile laulu ja ühe tantsu ka. Marta laulis ka neile ühe hällilaulu, mida teame Eestis. Saime proovida ka erinevaid muusikainstrumente- tamburiin, lusikad, kõristid. Laulsime ja mängisime pille.

Võtsime osa ka üheksanda klassi klassijuhatajatunnist. Teemaks oli, kuhu õppima minna ja populaarsemad elukutsed. Meie käest uuriti samuti, kelleks saada tahame.

Marta ja Elisabeth käisid poes, et kulutada oma viimased vene kopikad ära. Asju maksma minnes hakkas keegi Elisabethi punaseid juukseid sikutaama, kaks korda. Taha vaadates nägime ühte tumedat meest lumivalgete hammastega. Rääkides müüjale, et kas see on parukas. Hiljem kiitis ilusaid punaseid juukseid ja küsis, kas oled ameeriklane. J

Õhtul toimus kontsert. Esinema tuli Pihkva Ülikooli koor. Üks ilus välismaalane (Tadžikistanist süürlane), kellel oli väga ilus ja kõlav hääl, laulis isegi itaalia keeles. Martale väga meeldisid ta ilusad silmad. Enamus laule oli vene keeles, kuid tegid laulu ka ladina keeles.

Pärast kontserdi toimus disko. Tantsuplats oli nagu eelmisel aastalgi teise korruse koridoris. Disko algas päikesevalguses ja lõppes kuu ja tähtede paistel. Vahva oli vaadata, kuidas kõik tantsivad koos, nii õpetajad, poisid kui ka tüdrukud. Isegi meie õpetaja tegi ühe tantsu. Disko lõppes paaristantsimisega, kus poiss kutsus tüdruku tantsima. Disko lõppes kell 22.00. 

Marta: „Oli tore!“










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar