neljapäev, 8. mai 2014

8. päev, teisipäev, 22. aprill 2014

Koolipäev algas lõbusalt armsate algklasside õpilaste seas. Räägiti vene muinasjuttudest, näidati raamatuid, kaasati näitlema. Õppisime ka uusi sõnu.

Meie viibimise ajal toimusid koolis ka üritused, mis ei olnud meiega kuidagi seotud. Üks nendest oli Gdovi rajooni (meie mõistes võiks olla maakondlik) isetegevuse konkurss nimetusega „Aja rütmis“. Kohal oli žürii. Nägime väga erinevaid etteasteid. Kahjuks keelelise raskuse tõttu  jäi arusaamatuks üks sügava filosoofilise mõttega 10. klassi näidend („Kohus kustunud küünla üle“).

                                                           ***
Alustasime päeva seekord muinasjuttudega algklasside majast. Käisime teise klassi juures muinasjuttudega tutvumas. Väiksed lapsed esitlesid meile näidendi „Kakukese“ muinasjutu kohta. Kakuke oli nii armsalt kollases kostüümis. Lapsed uudistasid meid. Hiljem kaasati ka meid näitlema „Naerist“. Marta mängis vanataati, ta mängis hästi kaasa ja väikestele see meeldis. Merily oli eit koos rätikuga. Elisabeth oli lapselaps, pähe pandi oranž tutt. Laura mängis meil koera ja Monika oli väike armas hiireke. Kõik ütlesid oma kindla lause näidendis. Oli lõbus ja õpetlik muinasjuttude poolelt.

Koolis toimus isetegevusekontsert. Esinemisnumbreid oli 20. Nad olid väga julged lauljad ja ei olnud üldse häbelikud. Üks lemmikutest esinemistest oli filmistseeni tegemine. Nad tegid seda mitmes variandis - emotsionaalselt, kiirelt, ilmekalt. See tõi meil kõigil pisarad silma. 

Pärast kontserti oli venelastel veel üks tund. Ootasime neid väljas ja nägime isegi rästikut. Roomas kooli kõrval ja kõik uurisid  ja uudistasid seda.


Õhtul toimus jalgpalliväljakul jalgpallimäng. Õhtul olid kõik koos oma peredega.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar