neljapäev, 8. mai 2014

9. päev, kolmapäev, 23. aprill 2014

Vene kirjanduse tunnis räägiti kirjanikest, kes on andnud väärika panuse maailma kirjandusse, sh Nobeli preemia laureaatidest. Iga kirjaniku kohta jutustas õpetaja mingi huvitava fakti. Peaaegu kõik nimed olid eestlastele tuttavad. 

Tantsutunnis jalga keerutades veendusime, et mõned vene rahvatantsu liigutused on sarnased meie omadega. Mitmed kiires tempos tehtud tantsusammud koos käteliigutustega panid pingutama. Tants „kadrill“ õnnestus lihtsamal moel.

Ametlikul vastuvõtul Gdovis viibis ka ajakirjanik, arvatavasti kirjutatakse meist kohalikus ajalehes nagu eelmisel aastalgi.

                                                           ***
Alustasime taas koolis kell 8.00 blogi kirjutamisega. Kell 10.10 oli meil kaks tundi vene kirjandust. Meile oli koostatud powerpointi esitlus vene kirjanikest. See oli ülevaatlik, aga samas oli meile sellest piisav, kuna sellest teemast rääkida võiks tunde.

Järgmiseks läksid Merily, Monika ja Laura inglise keele tundi, kus nad tegid testi läänemaailma ajaloo ja kuulsuste kohta.

Siis oli meil vene rahvatantsu tund, kus tegime lahedaid vene tantsu liigutusi. Oli tore ja saime mõned uued liigutused disko jaoks.

Siis oli meil natuke vaba aega, mille kulutasime väljas istumiseks ja puhkamiseks. Järgmiseks jälle istusime  bussi, et sõita Gdovi vastuvõtule. Sinna sõit oli kusagil tund aega ning buss oli seekord mugavustega. Gdovi jõudes käisime ka ruttu kohvikust läbi, et saiakesi osta, teadmata, et meile pakutakse vastuvõtul ohtralt süüa.
Omavalitsuses võtsid meid vastu haridusspetsialist, linnapea asetäitja ning sotsiaalala spetsialist. Meile näidati seal filmi sellest linnast, tutvustati selle piirkonna sporditegevusi. Saime ka neilt koolile kingitusi ning meile anti ka veel eraldi kingikotid.


Kui tagasi jõudsime, läksime kohe Anna ja Elisabethi juurde saunapeole. Seal oli meil tore. Saime palju nalja teha, saunas said mõned käidud, šašlõkki sai söödud ja niisama juttu räägitud. 









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar