neljapäev, 8. mai 2014

7. päev, esmaspäev, 21. aprill 2014

Seda ilusat sooja päeva alustasime spordipäevaga, millest võtsime aktiivselt osa.

Järgmisena tuli meil meenutada oma heegeldamisoskusi. Käsitöö õpetaja oli imestunud, kui osavad meie tüdrukud on.   

Oma loomingut jätkasime savist voolimisega. Õpetajaks oli oma ala meister, keda tuntakse ka väljaspool Pihkvat. Jutustades savist ja sellega töötamisest tegi ta 2 minutiga  armsa kassi kujukese. Kõik said kiita, eriti Marta  pühendunud töö.

                                                           ***
Tänast päeva alustasime spordipäevaga. Kõik eestlased võtsid osa. Alustati teatevõistlustega, kus võistkonnad olid jagatud klasside kaupa. Kõige ägedam võistlus oli „uss“, kus iga jooksuringiga võeti juurde üks inimene. Pärast teatevõistlusi toimusid jõuharjutused - poisid tegid lõuatõmbeid ja tüdrukud kätekõverdusi. Laura tegi ka üheksa kätekõverdust. Kätekõverdusi mõõdeti piiksuloomaga - alla lastes pidi loom piiksu tegema.

Algas käsitöötund. Kõik proovisid heegeldada lilli, Merily aga piirdus ühe lillega, ta jätkas enda tööd liimimisega. Ta tegi seinapildi meie heegeldatud lilledest. Koridoris oli laste poolt tehtud suur seinapilt, kuhu oli peale heegeldatud stseen talu elust. Meile kingiti sealt heegeldatud pajalapid.

Edasi liikusime koolimajja tagasi. Meie jaoks kutsuti kooli savimeister Pihkvast. Iga üks sai voolida, mida soovis. Kes tahtis, sai voolida vilet ja kõristit. Marta, Laura ja Monika  tegid endale vile linnu kujuga. Marta voolis endale siili (väga kaunis), linnu, seene ja ussi. Elisabeth tegi aga aerutamissüsta ja kahese sõudmispaadi. Aerud teeb kodus. Laura tegi kummalise jänese. Merily tegi endale algul roosi, aga pätsis kokku tagasi. Hiljem tegi küünlaaluse. Merily ütles, et tal on sepa käed. See tund meeldis meile, sest ei väsitanud, vaid sai mõnusalt aega veeta ja midagi rahulikult ise teha.


Õhtul läksime koos piknikule. See oli kaugemal ja pidime ikka jalutama üle poole tunni. Piknikupaiga lähedal oli ilus suur järv, tegime palju ilusaid ja naljakaid pilte. Meid ümbritses imeline männimets. Istusime laua taga ja tegime juttu. Isegi Marta ja Elisabeth said teistega rääkida, ka uute poistega, kes olid väga viisakad ja sõbralikud. Grillisime viinereid ja sõime köögivilju. Mängiti ka jalgpalli ja tegime grupipilte. 

























Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar