neljapäev, 8. mai 2014

4. päev, reede,18. aprill 2014

Tänasest päevast hakkasime tutvuma Vene haridusega. Käidi tundides ja prooviti kaasa töötada. Pärast toimus ülekooliline teadus-praktiline konverents „Uurija“ – meie mõistes uurimistööde kaitsmine. Terve kooli ees oli 2 esinemist: põimik-esitlus tuletõrjujatest 4. klassi poolt (selles koolis õpetatakse uurimistöö võtteid alates  algklassidest)  ja kohalikest eestlastest rääkis 10. klassi õpilane, kes saavutas  oblasti (=maakonna) uurimistööde konkursil 2. koha.

Seejärel kuulasid õpilased ettekandeid 3 rühmas: keeleteadus, ajalugu ja sotsioloogia ning algklassid.
Pärast seda oli meil praktiline tund  „Vene rahvusköök“, kus küpsetasime pannkooke ja tegime kisselli. Oma osavuse pani proovile ka meie direktor.

Muide koolitoidust. Kuus makstakse toidu eest ca 500 rbl (umbes 10€),  vähem  kindlustatud  maksavad üle 100 rbl (2-3€).

                                                           ***
Esimene päev koolis. Ei teadnud, mida oodata.

Esimese tund, kus käisime, oli ajalugu. Direktor õpetas 11. klassile Nõukogude Liidu kokkuvarisemisest. Saime aru teemast, sest mõistsime, mida nad kirjeldasid.  

Teine tund oli inglise keel. Õpetaja kaasas meid ka tundi ning lugesime väikeseid lõike. Venelaste hääldus oli inglise keele osas väga hea. Nad kuulavad küll inglise keelset muusikat, aga nad ei saa aru sõnadest niipalju, kui võrreldes meiega. 

Kolmas tund oli keemia. Tundi andis aga hoopis bioloogiaõpetaja. Nad õppisid orgaanilist keemiat. Neil on orgaanilise keemia kohta üks tunnikontroll, aga meil lausa terve periood. Õpetaja ise ei valda ainet väga hästi - tahvli peal oli vigu (Marta sai aru!).

Pärast oli uurimistööde kaitsmine. Polina (eelmine aasta oli meie projektis) esines kõigile oma tööga „Eestlastest kohalikus rajoonis“. Laura käis uurimistöid kuulamas (Laura sai teemast hästi aru, ta vene keel areneb jõudsalt), aga teised jalutasid väljas ja poes. Ilm oli päikseline.

Pärast kooli läksime sööklasse vene rahvustoite tegema. Menüüs olid pannkoogid ja kissell. Selga pandi meile üsna naljakad ja kõigile erinevad kitlid ja põlled. Tegime pannkooke üliraskel malmist pannil, mida mõned ei jõudnud tõsta. Küpsetasime kõik peale Merily, tema kattis lauda. Hiljem söögilauas proovis Marta esimest korda kisselli.


Õhtul käisime kõik koos Merily majutaja juures, kus tegime sushit. Kõik proovisid vähemalt korra teha ja said ilusti hakkama. Kuulasime vene muusikat ja need sarnanesid väga palju eesti lauludele, nimelt oli muusika taga sama, aga lihtsalt sõnad vene keeles. 
















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar