neljapäev, 8. mai 2014

6. päev, pühapäev, 20. aprill 2014

Petseri kloostrisse sattumine ülestõusmispühade ajal oli suur vedamine. Ivan Julma (XVI saj.) ajal püstitatud klooster oli vapustav oma piduliku meeleolu poolest.

Edasi sõitsime iidsesse linna Izborski. Kui läksime läbi kalmistu, panime tähele, et hauakividel oli palju eesti nimesid. Linna ümbrus on väga maaliline. Seistes küngastel  imetlesime avarust ja loodust. Nädalavahetuse puhul oli palju nii kohalikku rahvast kui ka kaugemalt (nt Peterburist).

Slovenski allikad voolavad järve puhta läbipaistva veega ja luikedega.

Kõrgel künkal asuv paekivist Izborski kindlus (XIV saj.) mängis tähtsat osa tolleaegse Loode-Venemaa kaitses. Kindluses on tehtud korralik restaureerimistöö.

                                                           ***
Käisime Petseris ja Isborskis. Petseris käisime kloostris, see oli üks ilusamaid kohti. Sattusime sinna õigel ajal, sest oli munadepüha ja seal peeti jutlusi ning kuulsime pikalt kellamängu, mis kestis peaaegu tund aega. Seal oli hästi palju lapsi, mis võrreldes Eestiga on teistsugune. Meile meeldis klooster väga, see oli suur ja ilus ning sealjuures väga rahulik. Eelmisel aastal saime käia kloostrialuses tunnelis, see aasta aga kahjuks sinna ei saanud
.
Isborsk oli oma looduse poolest kõige kaunim. Seal olid suured väljad, kõrged künkad, ilus järv, allikad ja ilus ilm. Seal oli 12 allikat. Öeldi, et kui kõigist natuke juua, siis tuleb õnn, kuid  neist üks on nimega Neidude pisarad, aga kahjuks keegi ei tea, milline see neist on - sealt ei tohiks juua. Käisime ka Isborski kindluses, mis meile väga meeldis.

Hiljem jätsime hüvasti direktori ja õppealajuhatajaga, nad läksid tagasi Eestisse, sest meie Viljandi Gümnaasiumis algasid uurimistööde kaitsmised.


Õhtul läksime Saša juurde sushit tegema. Marta kinkis Seva perele filmi „Mandariinid“. Püüdsime seda filmi seal vaadata, aga nad väga ei huvitunud sellest ja lärm oli suur ning vaatamine muutus võimatuks. Sushit proovisid kõik teha. Marta tegi neid kõige rohkem, üle kümne rulli. Venelased panid vene muusikat ning kui nad kuulsid eestlasi selle saatel laulmas, mitte vene, vaid eesti keeles, tulid nad kõik kööki meie laulmist kuulama. Sõime sushit ja Saša isa suitsetatud kala. Marta ütles „Oli tore.“.

















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar