neljapäev, 8. mai 2014

5. päev, laupäev, 19. aprill 2014

Iga päevaga lähevad  ilmad  soojemaks. See on tore, sest kaks järgmist päeva veedame maalilistes kohtades.

Täna  külastasime Trigorskoje küla, kus elasid A. Puškini väga lähedased sõbrad. Maja ümbritseb ilus park pingiga, kus kuulus vene poeet armastas istuda ja mõtiskleda. Sealt  avaneb imeilus vaade ümbrusele.

Trigorskoje lähedal asub Svjatogorski klooster, kuhu Puškin on maetud. Seoses pühadega oli kloostri katedraalis palju rahvast. Nägime, kuidas pühitsetakse mune, kulitše (suured kaunistatud keeksid) ja pashat (tehakse pressitud kohupiimast ainult munadepühaks).

                                                           ***
Sellel päeval oli väga ilus ilm ning seetõttu oli seal hea olla. Koht oli väga ilus, aga kahjuks giid rääkis liiga palju ja me ei saanud hästi aru. Saime siiski teada ühest Puškini ajast pärit väga huvitavast retseptist nimega žonka, see on lahja alkohol, tundus väga huvitav retsept, aga kahjuks seda enam teha ei saa. Pargis, kus jalutasime, oli väga palju kärnkonni ja nii mõnigi tüdruk jooksis sealt karjudes minema. Kõige meeldejäävam oli suur tamm keset kaunist parki. Käisime ka ägedas nõuka-aegses sööklas.

Hiljem külastasime ka Puškini matmispaika. Klooster asus üsnagi kõrgel mäel, see oli lahe ja jäi meelde.


Õhtul ühiseid plaane meil ei olnud. Marta ja Elisabeth jõid koos enda majutajatega teed. Merily ja Monika õppisid mängima vene piljardit, mis oli vägagi teistsugune nende ettekujutusest. Laura käis aga küla peal jalutamas koos oma sõpradega. Õhtul näitas Daniil (direktori poeg, kes eelmine aasta oli juba väga hea sõber ) Merilyle küla ümbrust, kauneid järvi ja kauneid metsi, teised olid aga kahjuks sellel ajal kodus.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar